Welkom Remko Canters als nieuwe stadsdeelmanager Voorwelzijn Leidschenveen/Ypenburg

Geplaatst op 13-06-2017 18:53
Bron          

Vandaag 13 juni 2017 heb ik (Ellen Tolhuisen) namens de Bewonersorganisatie Leidschenveen (BOL)een interview met de nieuwe stadsdeelmanager van Leidschenveen/Ypenburg genaamd Remko Canters.

Remko vertelt over zijn gezin, inmiddels 15 jaar getrouwd, vrouw 2 kinderen 1 jongen en een meisje, wonend in Renesse in Zeeland. Remko  rijdt 4 maal per week naar Leidschenveen/Ypenburg. Hij vindt dat totaal geen probleem. slechts een uurtje rijden toch!.

Remko heeft HBO afgestudeerd en meerdere extra scholing in zijn achterzak.

Via ouderenzorg, Segbroek, Loosduinen, Centrum kwam een vacature vrij en solliciteerde hij naar de functie van stadsdeelmanager van Leidschenveen/Ypenburg 

Wij verwelkomen Remko en hebben hem vandaag een paar vragen gesteld:

Hoe ziet jouw Werkdag eruit?
Remko: Ik knip geen lintjes door maar mijn werkdag zit vol met afspraken met mensen die een onderdeel zijn van mijn werk. (Remco laat zijn agenda aan mij zien en inderdaad staan er zo,n 25 afspraken in allerlei verschillende werkgebieden.

Waar ben je precies verantwoordelijk voor?
Remko: wij zijn een organisatie die subsidie afhankelijk is. Mijn taak is om te zorgen dat die subsidie op de juiste manier gebruikt wordt voor de juiste taken.


Wat is eigenlijk jullie werk, voor wie werken jullie eigenlijk?
Remko: wij zijn er voor kwetsbare bewoners in Leidschenveen/Ypenburg. En denk nu niet dat kwetsbare bewoners altijd mensen zijn die arm zijn. In Leidschenveen zijn b.v veel scheidingen. Huis onder water, dit geeft b.v veel stress en er moeten snel acties worden ondernomen, dit zijn zeer grote problemen waar mensen vaak veel te laat bij ons komen. Wij kunnen niet de problemen oplossen maar wij kunnen wel de juiste weg wijzen zodat mensen geholpen worden om uit de ellende te komen.


BOL heeft de afgelopen jaren veel samengewerkt met VoorWelzijn en hebben een goede relatie opgebouwd met o.a hr Henk v Soelen. Mogen we erop rekenen dat die relatie met jou net zo succesfull zal zijn?
Remko: jazeker
 wat mij betreft zal ik zeker er alles aan doen om de samenwerking met de BOL Bewonersorganiatie Leidschenveen op een zelfde manier te onderhouden als mijn voorganger dat altijd gedaan heeft. 

Kende  je de Bewonersorganisatie Leidschenveen, en ben je op de hoogte van de activiteiten die door allerlei instanties georganiseerd worden in Leidschenveen/Ypenburg.
Remko: Ik ken de activiteiten van Bewonersorganisatie wel maar niet alles.. (Ik laat Remco de pagina zien van de website van BOL Agenda en Remco is oprecht onder de indruk dat op een pagina zoveel informatie staat. HIER

Wij wensen Remko veel succes met deze nieuwe uitdaging en danken voor dit zeer prettige interview.
Bewonersorganisatie Leidschenveen

*******