Combinatie van “voedselbuurtbos” en gepland bos in de Nieuwe Driemanspolder lijkt mogelijk!

Geplaatst op 31-01-2019 20:47
Bron           BOL

Vertegenwoordigers van BOL hebben 30 januari 2019 met Stichting Kambisa!BeHeard en Mobile Orchards nader gesproken over de bedoeling van hun project “Treemanspolder”-bos in de Nieuwe Driemanspolder (N3MP). Het volgende kwam ter tafel:


De beoogde lokatie van dit bos ligt in de zuidwestelijke hoek van N3MP langs de Zoetermeerse Rijweg en grenst direct aan de buurt De Vissen van Leidschenveen.

De keuze van de diversiteit aan kruiden, fruit- en notenbomen wordt afgestemd op de al geplande inheemse beplanting.  De bodem en langsliggend oppervlaktewater mag niet verontreinigd zijn en de fruitbomen worden niet bespoten met insecticiden.

Een van de doelen van het project is om kinderen van de bovenbouw van het basisonderwijs en de onderbouw van het middelbaar onderwijs spelenderwijs op een directe wijze kennis te laten maken met de natuur. 

De omwonenden dragen hiervoor geen kosten. Er wordt nagedacht of geselecteerd fruit door de vrijwilligers tegen geringe vergoeding kan worden aangeboden.

> Na Zoetermeer wordt er over het project in het voorjaar 2019 ook een informatiebijeenkomst georganiseerd in Leidschenveen. Nader nieuws volgt ook via de website van BOL. Op www.mobileorchards.com staat meer informatie over het project. Ideeën en suggesties voor het toekomstige bos kunnen gemaild worden naar info@mobileorchards.com

Nadere informatie kunt u lezen in de rubriek Leefomgeving op deze website

*******