Namens BOL heeft Clemens v d Nat afgelopen 12 mei ingesproken (vraag gesteld over RES) op de Raadsvergadering Leefomgeving van gemeente Den Haag.

Geplaatst op 13-05-2021 14:43
Bron          

Namens Bewonersorganisatie Leidschenveen heeft Clemens v d Nat afgelopen 12 mei ingesproken op de Raadsvergadering Leefomgeving van gemeente Den Haag. 
Bewonersorganisatie Leidschenveen heeft een vraag betrekking tot de RES gesteld. BOL heeft de RES 0.1 (Regionale Energie Transitie) met veel interesse  gelezen en  we lazen in het hoofstuk : Aansluiting bij het Groene Hart. 
Nou Leidschenveen ligt aan het Groene Hart. Wij waren hier dus gelijk geïnteresseerd. Wij lazen dat zoekgebieden langs infrastructuur waarbij medewerking van Rijkswaterstaatstaat een voorwaarde is voor projecten. Je kunt  denken hierbij aan zonneprojecten. Dat sprak ons erg aan. Wij lazen dat dat het meest efficïent kan worden georganiseerd met de gemeenten. De vraag die Clemens van der Nat  nu heeft gesteld. Hoe gaat de gemeente hier uitvoering aangeven. Dit omdat BOL al jaren een plan heeft om te kijken of het mogelijk is om een energiecoöperatie te kunnen opzetten in Leidschenveen met als doel een zonnegeluidscherm op te richten langs de A12 ter hoogte van de Roeleveense plas. Wij denken dat die doelmatige organisatie vanuit de gemeente ons hierbij flink zou kunnen helpen.
 
Joeri Oudshoorn van Haagse Stadspartij wil graag mee helpen
Arjen Kapteijns van Groen links heeft de juiste vraag aan de wethouder gesteld, waardoor er nu een actie bij haar is.
 CMAG heeft als installateur z’n interesse getoond en denkt dat ook warmte een rol kan spelen door de zonnepanelen ook warmte te laten opwekken….
 
Wethouder Liesbeth van Tongeren gaf in haar antwoord aan, dit soort initiatieven zeer te waarderen en de actie ligt nu bij haar. De wethouder gaat zich inspannen en helpt mee om een andere locatie te zoeken mocht de locatie langs de A12 niet zou lukken.

De kunt de raadsvergadering bekijken HIER
U kunt tevens te weten komen wat de RES eigenlijk inhoud. 
Clemens van der Nat spreekt namens BOL als een van de laatste insprekers 1:25:00 – 1:27:00

 ===