Gemeente Den Haag : We zoeken dringend nieuwe energiecoaches!

Geplaatst op 13-07-2022 12:21
Bron           Gemeente Den Haag

 
Word jij energiecoach en ga je jouw buren helpen? 

De gasprijzen zijn momenteel ongekend hoog. En de winter is nog niet eens begonnen. Veel bewoners van Den Haag maken zich hier zorgen om. Vooral mensen met een laag inkomen en die in een slecht geïsoleerd huurhuis wonen. Omdat zij een hoge energierekening zullen ontvangen aankomende winter, terwijl ze dat niet kunnen betalen. Daarom zijn de Energiebank en Duurzaam Den Haag dringend op zoek naar vrijwilligers die zich in juli en augustus willen laten opleiden tot energiecoach. 

Een energiecoach helpt de buren 
In Den Haag zijn er momenteel ruim 75 energiecoaches actief. Een energiecoach helpt zijn of haar buren door tips te geven over hoe ze energie kunnen besparen. Dat kunnen bewoners zijn met een koopwoning of die een woning huren. Een energiecoach voor huurders neemt meteen een aantal middelen mee, zoals ledlampen, tochtstrips en een waterbesparende douchekop. Als energiecoach kan je jouw buren zo direct op een waardevolle manier helpen. 

Volg de gratis opleiding
De gratis opleiding tot energiecoach voor huurders bestaat uit drie bijeenkomsten in juli en augustus. Hierna kan je direct aan de slag. Tijdens de opleiding leer je alles wat je nodig hebt om goed advies te kunnen geven. Het is dan ook niet nodig om vooraf bouwtechnische kennis te hebben. Als energiecoach heb je daarna ongeveer één energiecoachgesprek per maand. 

Heb jij nog wat tijd vrij en wil je jouw buren helpen? Meld je dan aan! Aanmelden voor de cursus die op 23 juli start kan tot 20 juli. 

Voor de cursus die op 16 augustus start kan je je tot 10 augustus aanmelden.

Meer informatie over de opleiding staat op duurzaamdenhaag.nl/opleiding-energiecoach

 ==