Voorlichtingsavond Energie vanuit gemeente Den Haag afgelopen 8 december in Leidschenveen druk bezocht in De Huiskamer van Leidschenveen.

Geplaatst op 10-12-2022 10:45
Bron          


Op 8 december 2022  heeft de gemeente Den Haag in samenwerking met Bewonersorganisatie Leidschenveen (BOL) een inloop informatieavond georganiseerd om bewoners te informeren over energie en warmte in hun huis. 
De avond was druk bezocht door bewoners en er is veel informatie uitgewisseld bij de vier informatie-tafels. 

De gemeente had twee tafels met informatie over energie besparingstips en over het bewust omgaan met de energierekening. De tips kunnen direct worden toegepast en besparen dan ook meteen energie. 
Ook werden handige hulpmiddelen uitgedeeld zoals tochtstrippen, brievenbus borstels, maar ook dopjes waarmee de warmwaterstraal in de douch harder straalt maar wel met minder water.
Bij de derde tafel werd door de woonwijzerwinkel informatie verschaft om op de lange termijn energie te besparen, zoals warmtepompen, vraag gestuurde ventilatoren, Warmte-terug-Win installaties en zonnepanelen. Vele interessante discussies werden gevoerd over nut en voordeel van deze oplossingen. 

De bewonersorganisatie gaf informatie over verstandig stoken van hout. Dit onderwerp is belangrijker geworden nu hout stook populairder wordt door de gestegen gasprijzen. Zowel het verstandig stoken als mogelijke maatregelen om overlast door rook in de buurt te verminderen werden gepresenteerd. 

Zowel de gemeente Den Haag als de Bewonersorganisatie vonden de avond erg geslaagd en hebben het voornemen uitgesproken om begin volgend jaar de avond nogmaals te organiseren. 

 ==