Leidschenveen heeft visie nodig bij de bouwplannen in het hart van Leidschenveen.

Geplaatst op 24-01-2023 12:41
Bron           Den Haag FM; Joren Noorlander

  


Leidschenveen heeft visie nodig bij de bouwplannen in het hart van Leidschenveen.

 
Interview met de voorzitter van BOL Niels Hunck over de wens op een integrale visie voor het bouwen in Leidschenveen. 
Tijdstip luister vanaf min. 35
 

Er mist een echte integrale visie bij de bouwplannen in het hart van Leidschenveen. Dat zien de bewoners, die nu losse projecten, tijdelijke bouwwerken en lege percelen zien liggen. “Het centrale hart van Leidschenveen moet niet een lappendeken van projectjes zijn”, zegt zowel voorzitter BOL dhr Niels Hunck als Haags raadslid Joren Noorlander (D66). “We hebben een visie nodig die samen met bewoners wordt gemaakt”.

"In het centrale stuk van Leidschenveen, langs de Zoetermeerse Rijweg, Henri Faasdreef en het Madeliefveld is nog veel te doen aan stedelijke ontwikkelingen. Sommige stukken staan leeg, op een andere plek staat een corona-testlocatie en elders komen tijdelijke woningen. Maar de losse ontwikkelingen van de percelen, en onduidelijkheid over de toekomst van de verschillende gebouwen, zorgt voor onvrede bij bewoners."

Alleen met visie wordt dit een kloppend hart
Raadslid Noorlander wil daarom dat de gemeente met een echte visie komt voor het gebied en heeft schriftelijke vragen aan het college gesteld. “Dit gebied kan een belangrijke spil zijn in het oplossen van de woningnood. Bovendien kunnen we hier dingen neerzetten waar alle 20.000 bewoners van Leidschenveen plezier van hebben. Een boost voor dit vergeten stuk van de stad”, zegt het raadslid. “Maar daar is wel visie voor nodig, en heel veel inspraak van omwonenden. Alleen dan kunnen van een lappendeken een kloppend hart van de wijk maken”.

 ====