Nog tot 27 februari Carnaval VenetiŽ | bibliotheek Leidschenveen

Geplaatst op 14-12-2020 13:50
Bron          

https://www.bibliotheekdenhaag.nl/dam/agenda/masker.jpg.rendition.200.320.jpeg
Carnaval VenetiŽ
4 januari 2021 t/m 27 februari 2021 | bibliotheek Leidschenveen 
Kosten: gratis 

Foto-expositie van Venetiaanse maskers. 
Het Carnaval Venetie is een wereldberoemd jaarlijks festival dat 12 dagen duurt en eindigt op vastenavond, de dag voor Aswoensdag. Het werd voor het eerst gehouden in 1268. De foto's van Hans Zweegman zijn gemaakt tijdens het Carnaval in 1999.
Venetiaanse maskers
Het dragen van maskers was oorspronkelijk een gewoonte die een groot deel van het jaar gebruikelijk was. De maskers werden gebruikt om anoniem over straat te lopen en om de sociale status te verbergen, zodat iedereen zich tijdens de feesten lekker kon laten gaan. De traditionele masker-makers zorgen voor een hoge kwaliteit masker. Ze gebruiken hiervoor een verscheidenheid aan materialen, zoals gewaxt doek, canvas, fluweel, kant, leer en papier-machť.
Hans Zweegman
De fotoís heeft Hans Zweegman zijn gemaakt met een analoge camera. Vergeleken met de huidige digitale fotografie is het bijzonder dat de fotoís zonder (na)bewerking tot een goed technisch (afdruk) resultaat hebben geleid. Hans Zweegman: Het was een aparte ervaring om een week lang tussen al die mooie verklede Venetianen met hun prachtige maskers te kunnen fotograferen. Men was altijd bereid om even stil te staan voor een foto.
Blijf thuis als u symptomen heeft die wijzen op mogelijke besmetting met het coronavirus, zoals verkoudheid, koorts en hoesten. 

 ===


Klik hier voor alle activiteiten