14 april : Kom helpen met werkzaamheden voedselbos Geuzegroen in NieuweDriemanspolder Leidschenveen.

Geplaatst op 14-04-2021 12:05
Bron          


Heb je groene vingers en heb je zin en tijd. Dan willen we je vragen om mee te helpen. 
Plant mee! 
In de NieuweDriemanspolder wordt een voedselbos  Geuzegroen.gerealiseerd.
Het is zover: al het plantgoed dat we dat afgelopen jaren verzameld hebben, mag verhuizen naar de Nieuwe Driemanspolder! Om dat voor het eind van het plantseizoen gedaan te krijgen, hebben we jullie hulp nodig. 

We moeten nulmetingen verrichten, en markeren wat daar al is en wat waar moet komen. Planten, maar bijvoorbeeld ook nesten of andere dingen die beschermd moeten worden. Daarna moet een deel van de bestaande beplanting verplaatst worden om standplaatsen klaar te maken voor de nieuwe voedselbosselecties. Eind maart moeten al onze geliefde stekjes, entjes en zaailingen daar op hun plaats staan, zodat ze nog goed kunnen inwortelen voor de zomer aanbreekt. Met een beetje geluk zorgt april dan voor de nodige wildgroei eromheen, zodat ze een beetje beschermd de zomer ingaan, en we straks niet teveel hoeven te gieten. 

Om dit gedaan te krijgen hebben we meewerkdagen maart/april.   
Als we het werk van die week niet af krijgen, pakken we de zondagen erbij. We werken in een- en tweetallen, volgens de coronaregels van het RIVM. 

Kan en wil je helpen? Laat je beschikbaarheid achter op het formulier Werkzaamheden GeuzeGroen : Klik HIER voor formulier

of neem contact op met astrid@geuzegroen.nl 

Behalve aan handen, hebben we ook behoefte aan ogen, gps-apparaten en mensen met vervoer. Wil je graag helpen maar weet je niet hoe? Neem gerust contact op, dan kijken we naar een passende taak.
Naast metingen doen, bestaand plantgoed uitgraven en verplaatsen om hier houtwallen en gemengde hagen van samen te stellen, moeten ook alle stekjes, enten en zaailingen uit de wijktuinen half maart verhuizen, dus we kunnen alle hulp echt heel goed gebruiken! 
Daarom hebben we ook in maart nog alle woensdagen en zaterdagen meewerkdagen van 10 tot 15 uur waarbij we de RIVM richtlijnen volgen.  

Meld je aan via het formulier Werkzaamheden GeuzeGroen of neem contact op met astrid@geuzegroen.nl. 

 ===

Klik hier voor alle activiteiten