Volgend artikel


Geplaatst op -- :


Van Hotel naar een Huis
Ouders van 18+ jongeren nemen stevige ouderpositie in

Tineke Pannebakker en Suzanne Vink van het Maatschappelijk Werk starten in oktober 2019 een nieuwe groep Hotelouders, een project georganiseerd door Voor Welzijn in de wijk Ypenburg/Leidschenveen. De bijeenkomsten vinden plaats in het wijkcentrum Piet Vink en beginnen op de woensdagavond van 18:30 tot 20:30u. 

Aanleiding was de steeds sterkere roep om hulp van wanhopige ouders van jongeren die niet volwassen willen worden.

 Het Maatschappelijk Werk van Voor Welzijn heeft een project ontwikkeld om deze ouders te ondersteunen. De hulpvragen zijn gebundeld en besloten is een ondersteuningsgroep voor hen te starten. Er wordt gewerkt aan inzicht en gedragsverandering, er is lotgenotencontact en voorlichting vanuit diverse organisaties. 

Het gaat om ouders die een kind hebben van 18+ die niet volwassen wil worden. Het is moeilijk om in contact te komen met het kind of deze enigszins bij te sturen. Het kind werkt niet, gaat niet naar school, gebruikt drugs en/of heeft een psychische of mentale beperking.  Het kind gebruikt het huis als hotel. Als ouder wil je het huis terug waarin er samen wordt geleefd en verantwoordelijkheden genomen.

Verandering betekent vaak weerstand. De ouder wordt ondersteund in de veranderingen die zij willen zien in het huis. De kinderen moesten vaak wennen aan de nieuwe houding van hun ouder(s).
Maar ook zij worden niet vergeten.  We koppelen hen aan jeugdwerkers of hulpverleners van deelnemende organisaties die hen op sleeptouw nemen. Gebleken is dat deze jongvolwassen wel toekomstdromen hebben  en dat zij wel degelijk willen onderzoeken welke stappen zij willen nemen om deel te nemen aan de maatschappij. 
Sommige gaan werken, op zichzelf wonen of weer naar school. Het gaat niet gelijk van een leien dakje, maar de volhouder wint.

Als ouder wil je over het algemeen het beste voor je kind. Je taak zit er pas op wanneer je kind daadwerkelijk op eigen benen staat. Het enige wat helpt is naast de ouder staan.  
Het project “hotelouders” richt zich op het versterken van de eigen kracht van de ouder en het gezin.
Herkent u zich hierin? U bent niet de enige die dit overkomt. 


Voor meer informatie kunt u contact opnemen met
Mail: s.vink@xtra.nl of t.pannebakker@xtra.nl
Telefoon: 06-33319304 (Tineke Pannebakker)

*****


Volg al het nieuws van Leidschenveen op nieuws Leidschenveen