Gemeente Den Haag : van 2 september tot en met 25 oktober een fotowedstrijd voor jongeren tussen de 10 en 16 jaar oud.

Geplaatst op 06-09-2019 09:07
Bron          

Fotowedstrijd stadsnatuur voor Haagse jongeren

De gemeente organiseert van 2 september tot en met 25 oktober een fotowedstrijd voor jongeren tussen de 10 en 16 jaar oud. Jongeren die hun mooiste foto’s van de Haagse stadsnatuur met de gemeente delen, kunnen prijzen winnen zoals een surfles met 4 vrienden of een lenzenkit voor hun smartphone. Ook maken ze kans op een plek bij de foto-expositie in het atrium van het stadhuis.

Stadsnatuur is overal te vinden. In duinen, grachten, parken, landgoederen, stranden en tuinen en op  balkons. Een bij in de achtertuin, een kronkelige oude eik in een bos, een aangespoelde kwal op het strand, de zonsondergang in zee of een libelle in een slootje.

Nieuw beleid stadsnatuur
De gemeente Den Haag werkt aan nieuw beleid voor de stadsnatuur. In dit nieuwe beleid spreekt de gemeente af hoe zij de natuur in de stad wil beschermen en helpen. Ook educatie over stadsnatuur is een belangrijk onderdeel hiervan.

Lessen natuur
Ook onderwijs over stadsnatuur is hierbij een belangrijk onderdeel. Een aantal Haagse scholen in het primair en voortgezet onderwijs besteedt daarom tijdens de les aandacht aan Haagse natuur. De lessen gaan over dieren en planten die leven in de stad. Hoe zijn bepaalde dieren bijvoorbeeld afhankelijk van elkaar en wat is een ‘ecosysteem’?. Ook gaan de leerlingen de stad in om de natuur in het echt te bekijken, te onderzoeken en te fotograferen. De fotowedstrijd is hiervan een onderdeel.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie en de manier waarop jongeren zich kunnen inschrijven op www.hethaagsegroen.nl/natuurfoto.

*****