Bewonersorganisatie Leidschenveen (BOL)organiseerde afgelopen 4 en 5 september weer de dag busreis voor de ouderen, wonend in Leidschenveen.

Geplaatst op 06-09-2019 13:11
Bron          

Bewonersorganisatie  Leidschenveen (BOL)organiseerde afgelopen 4 en 5 september weer de dag busreis voor de ouderen wonend in Leidschenveen.
De bestemming wordt al jaren geheim gehouden dus is het een verrassing waar de bus naar toe gaat. Dit keer hadden we gekozen voor Zeeland.

Op 4 september 51 deelnemers en op 5 september 54 deelnemers.

Verslagje 
We zijn zowel op woensdag  als op donderdag redelijk op tijd vertrokken richting Zeeland. De chauffeur (Wim) wist onderweg van alles te vertellen wat er te zien was. Tegen 11.00 uur waren we op het passagiersschip De Onrust in Burghsluis. Er werd koffie met een Zeeuwse Bolus geserveerd en dat smaakte best.   

De trossen gingen los (en ook de regen kwam(woensdag 4 september) met bakken uit de hemel) en met een mooie tocht over de Oosterschelde werden we van informatie voorzien o.a. over de mossel en oesterteelt. Helaas hebben de deelnemers van 4 september dus de tocht in de regen beleefd en daardoor minder kunnen zien dan met mooi weer. Er waren wel verrekijkers aan boord waardoor het zicht iets makkelijker werd. Daarna droog op weg naar ons lunchadres. De lunch met kroket werd geserveerd De Schelpenhoek in Serooskerke. Ook toen kwam woensdag dus de regen opzetten en hield niet meer op waardoor het plan voor de middag, nl wandelen in Zierikzee, gewijzigd moest worden. 

Er werd op woensdag besloten (wegens de regen iets van het programma af te wijken en het leuke plaatsje Veere aan te doen om even de benen te strekken. Gelukkig werd het later ook droog dus kon men lekker even de benen strekken en de kleine winkeltjes bekijken. Daarna op weg naar het diner in het Wapen van Stellendam, waar we zowel op 4 als 5 september hebben genoten van een 3-gangen diner dat bestond uit een championsoepje, schnitzel met schorseneren, snijboontjes, sla met ei en tomaat en rabarber/aarbei mousse. Ook gebakken aardappeltje en frietjes met mayonaise ontbraken niet. Als toetje een ijsje met slagroom. 

Bewoners geven aan genoten te hebben van deze leuke dag samen zijn.
BOL hoopt dit volgend jaar weer te kunnen doen. Deze reis wordt mede mogelijk gemaakt door de sponsors van BOL. Wij danken  onze vrijwilligers die of als reisleidsters of meegeholpen hebben met de inschrijvingen.
We weten allemaal, zonder vrijwilligers komt niets tot stand.

*****